Van lockdown naar enorme poolparty: zo gaat het nu in Wuhan (foto's)

Van lockdown naar enorme poolparty: zo gaat het nu in Wuhan (foto's)

Hoewel 2020 steeds meer bekend begint te staan als het coronatijdperk, lijkt in Wuhan dit even van de baan. Op een groot muziekfestival dobberen grote groepen feestgangers op opblaasbare zwemartikelen rond. Op het Wuhan Maya Beach Waterpark werd dit opmerkelijke evenement vastgelegd. En ja, de foto's gaat nu viraal. De BBC schrijft erover.

Van spookstad naar normaal

In december 2019 begint het wereldwijd beruchte coronavirus in de hoofdstad Wuhan van de Chinese provincie Hubei. In januari 2020 ondergaat de stad de eerste Covid-19 lockdown ter wereld. Wuhan, een stad met 11 miljoen inwoners, verandert in een spookstad. In april wordt de lockdown opgeheven en zijn er volgens berichtgeving geen coronagevallen meer in Wuhan of de provincie Hubei geweest.

Daarna maakt Wuhan een terugkeer naar het ‘normale' leven, maar wel met social distancing en mondkapjes. Scholen heropenen, bedrijven pakken de draad weer op en het openbaar vervoer rijdt weer door de stad.

Zwembad vol mensen

Opvallend is dat Wuhan nu helemaal terug bij ‘normaal' lijkt te zijn. En daarvan is de foto van feestende Chinezen tijdens het HOHA Water Electrical Musical Festival dit weekend het bewijs. Er werden zelfs toeristen uitgenodigd voor het waterspektakel om het bezoekersaantal op te krikken.

Het waterpark ligt op attractiepark Wuhan Happy Valley dat op 25 juni haar deuren heropende. Volgens de directie van het park nemen de bezoekersaantallen sinds augustus toe. Die aantallen staan momenteel op 15.000 bezoekers per weekend. Dat is ongeveer de helft van de gebruikelijke hoeveelheid.

[gallery size="large" td_select_gallery_slide="slide" ids="1008284,1008285,1008286,1008287"]