Van Grieken:"normaalste zaak van de wereld" dat winnaar verkiezingen wordt uitgenodigd

door
Belga
Leestijd 1 min.

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken is zopas onder massale persbelangstelling het paleis binnengewandeld voor een consultatie met koning Filip in het kader van de federale formatie. "Het is de normaalste zaak van de wereld dat de partij die de verkiezingen heeft gewonnen, uitgenodigd wordt bij het staatshoofd", zei hij bij aankomst. "Ik ga iets normaal niet uitroepen als iets heel speciaals." Vlaams Belang werd zondag aan Vlaamse kant de grote winnaar van de verkiezingen. Het is de eerste keer dat een Vlaams Belang-voorzitter bij de koning langsgaat in het kader van de federale formatie.

Maar Van Grieken wil daar "niets speciaals" van maken, verklaarde hij. "Het is de normaalste zaak van de wereld dat de partij die de verkiezingen heeft gewonnen, uitgenodigd wordt door het staatshoofd. Als de koning respect toont voor ons programma en onze kiezers door ons uit te nodigen, dan toon ik het respect om te komen luisteren. Ik ga gewoon luisteren, en we zullen zien."

Na Van Grieken wordt PVDA-voorzitter Peter Mertens nog op het paleis verwacht, omstreeks 11.45 uur. Daarna zijn alle partijvoorzitters langsgeweest, en is het wachten op de volgende zet van de koning.

bron: Belga