Van Grieken over De Wever: "Blijkbaar zitten we op meerdere vlakken op zelfde golflengte"

Van Grieken over De Wever: "Blijkbaar zitten we op meerdere vlakken op zelfde golflengte"

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken heeft vandaag een eerste gesprek gehad met N-VA-voorzitter Bart De Wever over de vorming van een Vlaamse regering. Achteraf kreeg Van Grieken een kratje Paljas-bier cadeau van De Wever, hetzelfde bier dat Van Grieken zelf als geschenk had meegebracht. "Blijkbaar denken we over meerdere dingen hetzelfde", aldus Van Grieken. N-VA-voorzitter Bart De Wever is vandaag bezig aan zijn tweede dag consultatiegesprekken met het oog op de vorming van een nieuwe Vlaamse regering. Als voorlaatste kwam Vlaams Belang aan de beurt, de grote winnaar van de verkiezingen. Partijvoorzitter Tom Van Grieken had samen met zijn fractieleiders Barbara Pas en Chris Janssens een gesprek van een uur met De Wever.

Over de inhoud wilde Van Grieken achteraf weinig kwijt. "Het was een open en constructief gesprek. Ik had hem nog nooit langer dan een minuut onder vier ogen gesproken", aldus Van Grieken. Verdere vragen over de inhoud, breekpunten, enz... omzeilde Van Grieken als een behendige slalomskiër.

Of er een volgende gesprek komt met Vlaams Belang is nog onduidelijk. De Wever zelf legt voorlopig ook geen verdere verklaringen af over de lopende gesprekken.

bron: Belga