Van enkele stappen per dag kan je langer leven

Van enkele stappen per dag kan je langer leven

Volgens een Britse studie, die dit weekend werd voorgesteld op het congres van de European Society of Cardiology, zou regelmatig bewegen het risico op hartaanvallen met de helft verkleinen.

"Dit onderzoek is enorm relevant en opzienbarend", zegt Sanjay Sharma, een experte in hartziekten en professor cardiologie bij het St. George's University Hospitals NHS Foundation Trust. "We kunnen weliswaar niet vermijden dat we ooit oud worden, maar we kunnen het proces wel vertragen." Met andere woorden kunnen we er nog stralend jong uit zien als we 70 zijn, en 90 jaar oud worden.

"Door voldoende te bewegen koop je drie tot zeven extra levensjaren. Het werkt als een antidepressivum, het verbetert onze cognitieve functies en het zou het dementieproces vertragen", aldus Sharma. "Dus als je weet dat een bepaalde bestemming 20 minuten ver is, moet je wandelen in plaats van de bus te nemen."

Tot slot had de professor nog nuttig advies voor iedereen die lijdt aan hartkwalen. "Mensen met een hartaandoening moeten niet te lang of te snel lopen. Ze kunnen beter wandelen tot het punt waarop ze nog wel kunnen praten, maar niet meer kunnen zingen."