Van deze zoetigheden wist je niet dat ze vegan zijn

Dit jaar doet er een recordaantal aan mensen mee aan 'Veganuary'. Door de hele maand januari veganistisch te eten, willen ze hun steentje bijdragen aan het milieu, dierenwelzijn en hun eigen gezondheid. 
door
louise.anthonissen
Leestijd 2 min.

Een veganistische dieet bestaat natuurlijk grotendeels uit groenten en fruit, maar dat wil niet zeggen dat je eens niet lekker mag snoepen. Er zijn bovendien veel meer zoetigheden vegan dan dat je misschien zou denken…

Sinds 2014 staat januari ook wel bekend als 'Veganuary'. Met dit jaar meer inschrijvingen dan ooit zit veganisme duidelijk in de lift. Dat is ook te merken aan de producten in onze winkelrekken. Wie veganistisch eet, eet vooral groenten, fruit, peulvruchten en bonen, maar er komen ook steeds meer alternatieve producten op de markt.

Accidentally vegan

Er zijn ook heel wat bekende producten die geen officieel label opgeplakt kregen, maar die wel accidentally vegan blijken. Wie dus denkt dat een veganistisch dieet enkel uit groenten bestaat, heeft het mis. Al deze lekkere zoetigheden zijn ook 100% vegan:

Lotus speculoos(pasta)

Haribo Dragibus

Everyday Abrikozenflappen

LU Grany Brut pure chocolade 

AH Basic voorgebakken croissants