Van der Poel blijft gefrustreerd achter

Van der Poel blijft gefrustreerd achter

Na vier overwinningen op rij bleef Mathieu van der Poel maandag in Heusden-Zolder ontgoocheld achter met een veertiende plaats. De Nederlander kon er na afloop niet mee lachen. "Ik werd in de haakse bocht in de kant gereden", zei hij. "Door wie? Dat zeg ik liever niet, maar ik weet om wie het gaat en ik zal dat zeker onthouden." "Ik had zeker geen superdag vandaag", gaf de Nederlander toe. "En ik voelde me geen 100 procent, wellicht nog door mijn verkoudheid. Maar door pech zie ik hier wel een podiumplaats verloren gaan. Het begon al bij de start. In de haakse bocht werd ik in de kant gereden. Ik kon meteen achtervolgen, maar even later was het opnieuw prijs. En alsof dat nog niet voldoende was, brak ik op het einde van de openingsronde ook nog mijn schoensluiting. Opnieuw door een dom manoeuvre van een andere renner."

Van der Poel reed lange tijd met een kapotte schoen. "Ik kon daardoor niet mijn normale kracht ontwikkelen. En wisselen kon pas in ronde drie, toen mijn reserveschoenen in de post beschikbaar waren. Dat ik zo rustig bleef bij de schoenwissel? Tja, het kwaad was toch geschied."

Opnieuw moest de Nederlander aan een inhaalrace beginnen en uiteindelijk kwam hij in een groepje terecht dat streed om de derde positie. "Ik probeerde de rest overboord te gooien. Dat lukte niet en ik heb dan maar alles op de laatste halve ronde gezet. Die derde plaats zat er nog in, tot ik vooraan lek reed. Dat gebeurde in die lange afdaling, denk ik, en toen wist ik dat het voorbij was. Op zo'n lastig en technisch stuk had het geen nut meer om het te proberen. Echt balen, want ik wilde wel nog graag op dat podium staan."

bron: Belga