Van der Hoorn verrast Vantomme en De Bie in Binckbank Tour

Van der Hoorn verrast Vantomme en De Bie in Binckbank Tour

De Nederlander Taco van der Hoorn (Roompot) heeft de derde etappe in de Binckbank Tour (WorldTour) op zijn naam geschreven. Na 174,9 kilometer tussen Aalter en Antwerpen finishte Van der Hoorn solo, net voor zijn medevluchters Maxime Vantomme (WB Aqua Protect-Veranclassic), Sean De Bie (Veranda's Willems-Crelan) en Matej Mohoric (Bahrain-Merida). De Sloveen onttroont de Zwitser Stefan Küng (BMC) als leider. Vijf renners trokken meteen na het startsignaal op pad voor de vroege vlucht van de dag. Onze landgenoten Sean De Bie en Maxime Vantomme kregen het gezelschap van de Nederlanders Taco van der Hoorn en Jesper Asselman (Roompot) en de Sloveen Matej Mohoric. Het vijftal reed een maximumvoorsprong van een kleine vijf minuten bij elkaar.

Het peloton, dat gokte op een massasprint, misrekende zich en begon de achtervolgingsrace te laat. In de finale toonde Mohoric zich de bedrijvigste met vijf demarrages, maar de Sloveen raakte niet weg. Hij slaagde er wel in Asselman te lossen, maar diens ploegmakker Van der Hoorn toonde zich de slimste met een demarrage in de slotkilometer. De achtervolgers twijfelden en de Nederlander reed naar de mooiste zege uit zijn carrière.

Morgen wacht de renners opnieuw een vlakke etappe in de Binckbank Tour. Het peloton trekt dan van Blankenberge naar Ardooie, goed voor 165,5 kilometer. De Binckbank Tour eindigt zondag. Tim Wellens schreef de Belgisch-Nederlandse ronde in 2014 en 2015 op zijn naam. Vorig jaar was Tom Dumoulin de sterkste.

bron: Belga