Van Avermaet grijpt naast tweede ritzege

Michael Matthews heeft de tiende etappe van de Tour de France gewonnen. De Australiër van Orica-BikeExchange was de snelste van een uitgedunde lange vlucht van zes renners en won de sprint in de straten van Revel. Peter Sagan en Edvald Boasson Hagen sleepten een podiumplaats in de wacht, terwijl onze landgenoot Greg Van Avermaet tevreden moest zijn met de vierde plaats.
door
Matthias
Leestijd 1 min.

In de afdaling van 50 kilometer na de Port d'Envalira vormde zich een kopgroep van vijftien renners, met ronkende namen als Samuel Dumoulin, Edvald Boasson Hagen, Michael Matthews, Vincenzo Nibali, Steve Cummings, Sylvain Chavanel, Greg Van Avermaet en Peter Sagan. Omdat bijna alle grote ploegen een mannetje mee voorin hadden, liet het peloton grotendeels begaan.

Onder invloed van het golvende parcours, de regen en de wind werd de kopgroep teruggebracht tot zes renners. Daarvan raakte niemand nog weg. In de sprint zette Van Avermaet als eerste aan, maar hij werd voorbijgesneld door drie snelle mannen.

Sagan neemt de groene trui over Mark Cavendish. Omdat er tussen de klassementsrenners niets gebeurde, behoudt Chris Froome het geel.