Van Aert krijgt definitief groen licht en start in Loenhout

Van Aert krijgt definitief groen licht en start in Loenhout

Het is nu helemaal zeker: Wout van Aert maakt vrijdag in de Azencross in Loenhout (DVV Verzekeringen Trofee) zijn comeback in competitie. Van Aert ging vandaag nog een laatste keer op controle bij dokter Toon Claes en kreeg definitief groen licht om vrijdag de competitie te hervatten. "Ik kijk er wel naar uit om me terug te mengen in de drukte van de cross", legde Van Aert, die sinds zijn gruwelijke val in de Tour aan de kant stond, uit in een eerste reactie bij organisator Golazo. "Op training voel ik al een tijdje dat het de goede kant op gaat, maar het is toch fijn om effectief terug renner te worden." De keuze om net in de Azencross zijn wederoptreden te vieren, was er eentje van het hart. "Loenhout is gewoon een van de leukste wedstrijden om te hervatten", stak de 25-jarige Kempenaar van wal. "Lekker dicht bij huis. Van kinds af kom ik al hier naar de cross kijken, de sfeer tijdens de eindejaarsperiode is hier altijd goed. Bovendien kon ik hier als prof al twee keer winnen. Loenhout is verder ook een keuze van het hoofd. Na de stage met de wegploeg van Team Jumbo-Visma kwamen de wedstrijden in het weekend nog te vroeg. Daarnaast wilde ik geen te lastige cross kiezen. Dan vallen wedstrijden zoals Heusden-Zolder (donderdag) en Baal (volgende week woensdag) sowieso al af. Starten in die wedstrijden, daar zag ik de meerwaarde niet van in."

De voorbije vijf jaar stond Van Aert iedere keer op het podium in Loenhout. Aan die reeks zal er vrijdag allicht een einde komen. "Het is niet de bedoeling om voor een uitslag te gaan", was Van Aert duidelijk. "Ik verwacht er zelf ook niet veel van. Specifieke crosstrainingen staan er deze winter niet op het programma. In november heb ik nog een paar toertochten gereden en de week voor Loenhout staan er twee trainingen in het bos geprogrammeerd. That's it."

Van Aert wil deze winter bewust niet te veel focus op het veld leggen. "Veldrijden is nog steeds het leukste wat er is, maar ik wil me deze winter gewoon amuseren. Ik wil de cross gebruiken om beter te worden. Qua resultaten zal het allicht een verloren jaar worden."

Dat zijn collega's in het veld wel al snel iets verwachten van Van Aert streelt het ego van de Kempenaar wel. "Het is mooi om te zien dat ze me niet vergeten zijn, maar ik zal toch een stevige achterstand hebben. Op stage kon ik conditioneel goed mee met de ploeg, maar in deze periode van het jaar wordt daar de basis gelegd voor het wegseizoen. Dat zijn niet de meest intensieve trainingen. Met het oog op een cross zegt dat gevoel helemaal niets. Als ik vrijdag een uur alles kan geven, dan zal ik een tevreden renner zijn. Het gewring in het veld schrikt me zeker niet af, al is het niet de bedoeling om het mezelf extra moeilijk te maken."

bron: Belga