Valse pokerchips leveren man vijf jaar cel op

Valse pokerchips leveren man vijf jaar cel op

In 2014 nam Christian Lusardi met valse chips deel aan een pokertoernooi in het Borgata Hotel Casino & Spa in Atlantic City. Dat komt hem nu duur te staan. Een rechter oordeelde deze week immers dat hij 463.540 dollar aan het hotel met omdat het toernooi niet kon doorgaan. Daarenboven moet de man vijf jaar brommen.

Het plannetje van Lusardi werd bovendien op een erg vreemde manier ontdekt. Hij had de valse chips doorgespoeld in het toilet van zijn hotelkamer. Dat veroorzaakte een opstopping in de buizen, waardoor er water lekte in de onderliggende hotelkamers. De loodgieters ontdekten de bovenop de valse chips nog 22 echte chips uit toernooi, goed voor 5.000 dollar. In het totaal zat er voor 3,6 miljoen dollar pokerchips in de afvoerbuizen.

Na drie dagen werd het toernooi, dat normaal drie weken zou duren, afgelast na de ontdekking. Er waren nog 27 personen in het toernooi die streden voor een prijzenpot van anderhalf miljoen dollar. De prijzenpot werd verdeeld en het inschrijfgeld werd terugbetaald.