Vakbondsleiders veroordelen sabotage op Waalse spoornet

Vakbondsleiders veroordelen sabotage op Waalse spoornet

De vakbondsleiders bij het spoor die vanmiddag opnieuw samengekomen zijn om met de directie te onderhandelen, veroordelen de daden van sabotage op het Waalse spoornet. Rond 15.00 uur kwamen de toplui van de spoorbonden aan bij de kantoren van HR Rail, het bedrijf dat de personeelszaken bij het spoor regelt. NMBS-topman Jo Cornu liet zich niet zien aan de journalisten en aan een tiental rode en groene vakbondsmilitanten.

De bonden veroordelen de sabotage. "Sabotage kan je nooit goedkeuren. We zullen de nodige maatregelen nemen", zei zowel ACOD-man Ludo Sempels als ACV'er Luc Piens. De Franstalige Michel Abdissi van CGSP sprak van "geïsoleerde gevallen" en gelooft dat de sabotage het werk is van buitenstaanders. "Spoormensen zouden dit niet doen."

Marianne Lerouge van de christelijke CSC was nog niet op de hoogte, maar reageerde milder. "We gaan dit onderzoeken, maar het is een emotionele beweging met veel reacties van alle kanten. Daar zijn uitdrukkingen bij die misschien niet gepast zijn, ook vanuit de politieke wereld, en de situatie bemoeilijken. Iedereen moet afkoelen", zei ze.

bron: Belga