Vakbonden palmen vertrekhal Zaventem in met solidariteitsactie

Vakbonden palmen vertrekhal Zaventem in met solidariteitsactie

De vakbonden bij Aviapartner en hun sympathisanten hebben vandaag in de vertrekhal van de luchthaven van Zaventem nogmaals duidelijk gemaakt dat ze met de staking en de onderhandelingen doorgaan tot hun eisen zijn ingevuld. Ze blijven hoopvol dat de zesde stakingsdag eindelijk een akkoord oplevert. Dat er begrip is voor de stakende werknemers van Aviapartner werd vandaag om 11 uur duidelijk. In de vertrekhal kregen ze onder meer steun van werknemers van bagageafhandelaar Swissport, Brussels Airport, DHL, maar ook van de Internationale Transportarbeiders Federatie (ITF) en de haven- en petrochemiesector. De woede van de werknemers speelde met momenten op en leuzen als "allemaal slaven" en "koppen rollen" weerklonken.

"We hadden dit allemaal even nodig om de warmte van deze mensen rondom ons te voelen. Zowel voor de werknemers van Aviapartner als voor de onderhandelaars doet dit deugd", stelt Sandra Langenus van de socialistische vakbond ABVV/BTB.

Gisteren gingen de directie van Aviapartner en de vakbonden omstreeks middernacht opnieuw uit elkaar zonder akkoord. Vandaag om 12.30 werden de gesprekken hervat. "We zijn bereid om tot een compromis te komen na deze solidariteitsactie. De directie zal hun voorstel wel moeten stofferen en zelf ook aanzetten tot consensus voor we een akkoord hebben", verduidelijkt Bjorn Vanden Eynde van de christelijke vakbond ACV Transcom. "Er waren gisteren nog veel breekpunten. Zo moet het aantal shiften en de invulling van de ploegen naar omhoog, want in het huidige systeem is dat onvoldoende."

bron: Belga