Vakbonden Bombardier vrezen hoe dan ook sneuvelen van 120 bediendejobs

Vakbonden Bombardier vrezen hoe dan ook sneuvelen van 120 bediendejobs

Er zullen "zo goed als zeker" bediende- en kaderjobs verdwijnen bij Bombardier in Brugge. De vakbonden gaan uit van 120 bediendejobs die sneuvelen, ook al zou Bombardier trams voor De Lijn mogen produceren. Bij de trein- en trambouwer in Brugge vreest men een zware herstructurering. Er zouden 250 banen op het spel staan. Volgens de bediendebonden is dat banenverlies voor bedienden en kaderpersoneel evenwel zo goed als zeker. "Dat staat voor 90 à 95 procent vast", aldus BBTK-afgevaardigde Hendrik Mathyssen na een ontmoeting met minister van Werk Kris Peeters. De vakbonden rekenen op 60 procent van de bediende- en kaderjobs die verdwijnen, of 120 van de 200 banen.

Het gaat om afdelingen die verdwijnen richting Frankrijk, zoals de boekhouding, de personeelsdienst, de aankoopafdeling. De vakbonden kregen die informatie van de directie.

Volgens Mathyssen verdwijnen de banen ook als Bombardier zoals beloofd het order voor de NMBS integraal in Brugge mag bouwen, en zelfs indien Bombardier 146 trams voor De Lijn zou mogen bouwen.

bron: Belga