Vakantietip: reis rond de wereld in 53 dagen met de trein (voor 'slechts' 31.000 euro)

Vakantietip: reis rond de wereld in 53 dagen met de trein (voor 'slechts' 31.000 euro)

De trein is altijd een beetje reizen. Als het van het Britse Great Rail Journeys blijft het niet bij een beetje reizen maar wordt het een heuse reis rond de aarde.

Bij Great Rail bieden ze nu een reis aan waarin je in 53 dagen over drie continenten reist met de trein. Natuurlijk moet je het vliegtuig nemen om tot in Amerika te raken maar vanaf dan gaat het met de trein.

De reis begint in Londen met een vlucht naar New York. Vanuit New York rijdt je 20 dagen rond met de trein in de Verenigde Staten. Op je reisweg liggen haltes als Denver, Chicago, de Rocky Mountains en de Grand Canyon. Uiteindelijk beland je op dag 21 in San Francisco, waar je nog twee dagen aan sightseeing kan doen alvorens je naar Shanghai vliegt.

In Shanghai neem je een korte binnenlandse vlucht naar Xi'an, bekend voor zijn Terracottaleger. Nadien bezoek je Peking en van daaruit volg je het spoor van de bekende Trans-Siberische spoorlijn, die je door Mongolië en Rusland brengt.

Vanuit Moskou, de laatste Russische halte, reis je nog tien dagen rond naar Europese steden als Warsaw, Praag, Innsbruck, Wenen, Venetië en uiteindelijk arriveer je terug in Londen.

Doorheen je reis neem je heel wat luxetreinen zoals de British Orient Express Pullman, de Venice-Simplon Orient Express en een de 'Tsar's Gold Private Train'. De wereldreis kost je 'slechts' 31.000 euro en vertrekt in Londen op 18 maart 2015. Het aantal tickets is wel beperkt tot 25, dus je moet snel zijn als je mee wil.

Als 53 dagen je wat te lang is, is er een bedrijf dat een gelijkaardig reis aanbiedt in 40 dagen. Met die reis bezoek je Canada in plaats van de Verenigde Staten. Of je kan natuurlijk altijd het vliegtuig nemen.