Vakantie in het water door selfie met lachend paard

Vakantie in het water door selfie met lachend paard

Tijdens een wandeling in het noorden van Wales nam David Bellis samen met zijn 3-jarige zoontje Jacob verschillende selfies. Eén foto was een echt pareltje, omdat een 'breed lachend' paard plots op de achtergrond verscheen. Vader en zoon besloten met de hilarische selfie deel te nemen aan een fotowedstrijd van Thomson Holidays. Tot hun grote verrassing kwamen ze als winnaar uit de bus en kregen ze een vakantie ter waarde van 2.650 euro. Bellis was in de wolken met deze prijs, omdat hij zo'n vakantie normaal gezien niet kan veroorloven.

Maar mooie liedjes duren niet lang, zo blijkt. De eigenares van het vreemde bekken trekkende paard, Nicola Mitchell, klaagt dat ze geen toestemming gegeven heeft om het paard te fotograferen, en eist nu een deel van de prijs. "Het zit me hoog dat hij een reis wint met een foto met mijn paard Betty. Hij heeft daar namelijk geen toestemming voor gevraagd", zegt Mitchell tegen Britse media. "Het is dankzij mijn paard dat hij die reis wint. Ik heb haar geleerd om zulke gekke bekken te trekken. Als ik van de fotowedstrijd had geweten, had ik zelf wel meegedaan."

Openbaar pad

Bellis snapt naar eigen zeggen niet waar de vrouw zich druk in maakt. "Ik begrijp niet goed waarom Nicola zich zo ergert. Ik wandelde op een openbaar paadje dat iedereen gebruikt en waar iedereen dat paard kan zien en fotograferen."

Aanvankelijk dacht het gezin dat ze 2.650 euro hadden gewonnen en wilden ze best een deel van het geld aan de eigenares geven. Maar nu blijkt het om een vakantie te gaan, wat je moeilijk kan splitsen. "Jacob is erg overstuur. Hij vraagt me telkens of we nog wel vakantie gaan", klinkt het nog. "Het is jammer dat ze niet blij zijn voor mij omdat ik iets gewonnen heb. Eigenlijk is ze gewoon jaloers. Sommige mensen zijn zo bitter."

Voorwaarden

Volgens een woordvoerder van Thomson Holidays vindt het reisbureau het jammer dat Mitchell zo verbolgen reageert. "Het was de bedoeling mensen vrolijk te maken, niet om ruzie te veroorzaken", benadrukt de woordvoerder. Als er een officiële klacht in de brievenbus valt, zullen ze die onderzoeken. In de voorwaarden om aan de wedstrijd deel te nemen, staat alvast niets vermeld over het vragen van toestemming als er foto's van dieren genomen worden.

That #kodakmoment when a horse photobombs your selfie. By David Bellis and his 3 yr old son Jacob in Wales pic.twitter.com/F4OtOEsCAb

— Kodak Moments UK (@kodakmoments_uk) 6 november 2015