Vader kan bankbiljetten niet inruilen nadat zoon ze scheurt

In het Chinese Qingdao heeft een jongetje 50.000 Chinese renminbi (ongeveer 6.456 euro) verscheurd. De vader van de jongen moest het geld aaneen puzzelen.
door
yannick.lequime
Leestijd 1 min.

Het huilen stond een Chinese vader nader dan het lachen toen zijn 5-jarige zoon 6.456 euro aan Chinese renmimbi in kleine stukjes verscheurde. De vader zei dat hij alle stukjes geld over heel het huis kon vinden.

Puzzelen maar

Het ging van kwaad naar erger voor de geschokte man toen de bank weigerde om het vernietigde geld in te ruilen voor nieuwe biljetten. Hij leende de 50.000 RMB (6.456 euro) om in zijn bedrijf te investeren en zat dus met een groot probleem. Medewerkers van de bank vertelden hem dat hij alle stukken aan elkaar moest plakken voordat hij het geld kon inwisselen.

De man heeft al veel werk gehad met het aaneen puzzelen van de bankbiljetten, maar zegt dat hij niet zal stoppen totdat de 500 briefjes terug aan elkaar geplakt zijn. Hij zei ook dat hij niet boos is op zijn zoon, omdat hij nog zo jong is en niet begreep wat hij aan het doen was.