Vader en zoon in Tirol omgekomen

Het zou een skitour door het schilderachtige Alpengebied worden. Maar de afdaling van meer dan 2000 meter hoogte eindigde in een dodelijk familiedrama. Een vader en zijn zoon uit Duitsland zijn zaterdag tijdens een skitour 200 meter in de diepte gestort. Dat deelde de Oostenrijkse alpijnse politie mee. Een bekende, die de twee vergezelde, kon slechts hulpeloos toekijken naar de val van de 53-jarige en 22-jarige mannen.

Het trio was 's morgens bij zonnig weer van de Griesneralm (district Kitzbühel) naar de zogeheten Goinger Scharte op 2080 meter hoogte gestegen. Van daaruit vertrokken de skilopers tegen 09.30 uur naar het dal, toen de 22-jarige struikelde en in een diepe rotskloof viel. De vader stortte ook in de kloof toen hij in allerijl zijn zoon ter hulp snelde.

De derde man slaagde er wel in tot bij de kloof te geraken, maar kon enkel alarm slaan. Reddingsploegen konden de twee in de diepte gestorte skiërs enkel nog levenloos bergen. Hun lijken werden met een politiehelikopter naar het dal gebracht.

bron: Belga