Vader doodt 6-jarig dochtertje bij tragisch golfincident

Vader doodt 6-jarig dochtertje bij tragisch golfincident

Het onfortuinlijke incident gebeurde in de Amerikaanse staat Utah. Het meisje zat in een golfkarretje toen haar vader, nochtans een ervaren amateurgolfer, de bal compleet verkeerd raakte. Volgens berichtgeving kwam de bal aan een hoge snelheid tegen de achterkant van de nek van het kindje terecht. De hulpdiensten werden meteen opgebeld. Ze werd per traumahelikopter naar het ziekenhuis in het nabijgelegen Salt Lake City gebracht. Helaas mocht dat niet baten en overleed het meisje alsnog.

"Noodlottig ongeval"

De man is verhoord door de politie maar daarna weer vrijgelaten. Die concludeerde dat het om een noodlottig ongeval ging en dat er dus geen sprake was van opzet. Wel wordt de zaak onderzocht door de autoriteiten. Er wordt gekeken of het golfcomplex aan alle veiligheidseisen voldoet. De golfbaan is dan ook gesloten.

Natuurlijk zal dit niet het leed verzachten van de familie. Die is in diepe rouw. "De vader beschouwde zijn dochter als golfmaatje", vertelt haar oom David Smit aan Deseret News. De twee gingen dan ook vaker naar de golfbaan.