Vaccinatiecentrum bij station Brussel-Centraal gaat open

Vaccinatiecentrum bij station Brussel-Centraal gaat open
Foto Belga

De NMBS stelde lokalen in Brussel ter beschikking voor vaccinatiecentra die voor iedereen zonder afspraak toegankelijk zullen zijn. Het centrum aan Brussel-Centraal is te vinden aan de kruising Putterij/Kantersteen, aan de kant van de Ravensteingalerij in de hoek van het station, en is vandaag open van 16 tot 20 uur. Daarna kunnen mensen er van maandag tot vrijdag telkens terecht van 7 tot 11 uur en van 15 tot 20 uur, en dat nog minstens tot 29 oktober.

Andere locaties

In het station Brussel-Zuid gaat vanaf 27 september een vaccinatiecentrum open in de Hortagalerij, tussen de check-in van Eurostar en de desk van Air France.

Komende donderdag, vrijdag, zaterdag en maandag zal er tussen 10 en 18 uur wel al een vaccinatiebus staan op de parking van de Frankrijkstraat/Onderwijsstraat in Sint-Gillis.

In Train World, het museum van de NMBS bij het station van Schaarbeek, gaat het vaccinatiecentrum ook nog deze maand open, maar de juiste datum is nog niet bekend. Die zal meegedeeld worden op de overheidswebsite coronavirus.brussels.

De NMBS zal reizigers informeren over de verschillende vaccinatiemogelijkheden op schermen in de stations en de treinen.