Vacature raakt maar niet ingevuld, ondanks riant loon en drie maanden vakantie

Vacature raakt maar niet ingevuld, ondanks riant loon en drie maanden vakantie

Dokter Alan Kenny is een mede-eigenaar van de artsenpraktijk en werd zelf dertig jaar geleden gerekruteerd uit het Verenigd Koninkrijk. De huisarts zag het klantenbestand van zijn praktijk de laatste jaren de hoogte inschieten, maar kampt nu met een ongelofelijk werkdruk. Vorig jaar moest hij al een vakantie afzeggen omdat hij geen vervanger vond en dit jaar ziet het er weer naar uit dat de 61-jarige dokter geen verlof kan nemen.

"Ik kan jonge artsen echt een fantastisch loon aanbieden, het is ongelofelijk. Mijn praktijk is het laatste jaar echt ontploft en hoe meer patiënten je binnenkrijgt, hoe meer je verdient. Maar aan het einde van de dag is het echt teveel", getuigt Kenny aan New Zealand Herald. De man verzorgt al snel meer dan veertig patiënten per dag en werkt non-stop van 8u30 tot 18u.

Volgens Linda Reynolds van New Zealand Rural General Practice Network worden de meeste medische vacatures in het Nieuw-Zeelandse platteland gevuld door buitenlandse artsen. Aan The Guardian getuigt ze dat "de isolatie, gebrek aan goede scholen en sociale activiteiten en slechte toegang tot breedband" belangrijke redenen zijn waarom jonge Nieuw-Zeelandse artsen het platteland vermijden, ondanks dat het loon er gemiddeld dubbel zo hoog is.