Usain Bolt loopt in eigen land tweede snelste 100 meter van 2016

Usain Bolt loopt in eigen land tweede snelste 100 meter van 2016

De Jamaicaanse spurtbom Usain Bolt raakt stilaan in vorm voor de Olympische Spelen. Gisteren won hij op de Racers Grand Prix, een atletiekmeeting voor eigen volk in Kingston, de 100 meter in 9.88 (wind: + 1,0 m/s). Bolt haalde het voor drie landgenoten die ook allemaal onder de tien seconden doken, Nickel Ashmeade en Yohan Blake (9.94) en Asafa Powell (9.98). Zijn chrono was goed voor de tweede snelste 100 meter van dit jaar. Alleen de Fransman Jimmy Vicaut liep in 2016 al sneller. Hij klokte op 7 juni in het Franse Montreuil af in 9.86. Bolts grote concurrent in Rio, de Amerikaan Justin Gatlin, liet dit seizoen al 9.93 optekenen.

In de marge van de meeting in Kingston zei Bolt overigens dat hij bereid is een van zijn zes gouden olympische medailles in te leveren als de positieve test van Nesta Carter officieel wordt bevestigd. Carter bleek bij het hertesten van stalen uit 2008 positief op het stimulerende middel methylhexanamine. Aan de zijde van Bolt won Carter op de Spelen van Peking goud op de 4x100 meter. Mogelijk verliest Bolt dus die titel, maar daar zal hij zich niet tegen verzetten.

"Het is hartverscheurend omdat je jaren hard werkt om gouden medailles te winnen en een kampioen te zijn. Maar het is gewoon een van die dingen. Zo'n zaken gebeuren in het leven. Dus wanneer het bevestigd wordt en ik mijn medaille moet teruggeven, zal ik dat doen. Dat is geen probleem voor mij."

bron: Belga