US Open - "Zeer speciale overwinning"

US Open - "Zeer speciale overwinning"

"Dit is een zeer, zeer belangrijke overwinning voor mij." Zo reageerde Jared Donaldson (ATP 122) dinsdag na zijn verrassende overwinning tegen onze landgenoot David Goffin (ATP 17). De negentienjarige Amerikaan won in vier sets (4-6, 7-5, 6-4 en 6-0) van de Belgische nummer één. "De sfeer was opzwepend en ik denk dat ik een zeer goede wedstrijd heb gespeeld", legt hij uit. "De omstandigheden waren echt moeilijk. Het was heel warm. Ik wist dat ik zeer efficiënt moest zijn met mijn slagen naar de achterkant van het veld, anders zou David me in alle richtingen laten lopen. Nadat ik de tweede set van hem gestolen had, nadat ik 4-2 achterstond, is de bal aan het rollen gegaan. Ik kreeg meer vertrouwen en heb gebruik gemaakt van de gelegenheden die ik kreeg. Het was geweldig!"

Donaldson, die gecoacht wordt door de ex-tennisser Taylor Dent, won de wedstrijd met 17 aces en 39 winnende slagen, terwijl Goffin liefst 17 dubbele fouten maakt.

"Ik heb met Taylor veel vooruitgang geboekt in verband met mijn opslagen, maar ik heb vooral geleerd dat het verschil bij tennis zeer klein kan zijn. Het is cruciaal om goed na te denken over de belangrijke punten. Tegen iemand zoals Goffin, die lang speelt en zeer goed verdedigt, is een tweede opslag misschien wel de zwakste slag als je er voordeel moet uithalen. Ik ben heel agressief geweest elke keer dat ik daar de gelegenheid toe had en ik denk dat hij daarom zo veel dubbele fouten heeft gemaakt", zegt Donaldson nog. "Ik ben heel tevreden, maar ik ga zeker niet op mijn lauweren rusten. Het was maar de eerste ronde."

bron: Belga