US Open - "Kon niet horen wat er aan de hand was"

US Open - "Kon niet horen wat er aan de hand was"

Naomi Osaka (WTA 19) kon niet horen wat er aan de hand was tussen haar tegenspeeltser Serena Williams (WTA 26) en de scheidsrechter in de finale van de US Open. Dat zei ze zaterdag tijdens de persconferentie na afloop van de wedstrijd, die de 20-jarige Japanse won in twee sets. Williams kreeg tijdens de wedstrijd drie waarschuwingen: de eerste omdat ze vanuit de tribune gecoacht werd door Mouratoglou, de tweede voor het kapotslaan van haar racket en de derde voor haar tirade tegen scheidsrechter Carlos Ramos over haar eerste waarschuwing. De 36-jarige Williams vond die onterecht en zei dat ze nooit vals zou spelen. De eerste twee waarschuwingen kostten haar een punt, de derde een game.

Osaka wist naar eigen zeggen niet goed wat er aan de hand was tijdens de ruzie tussen Williams en Ramos. "Het publiek was erg luid, dus ik kon het niet echt horen", zei ze. "En toen ik mij omdraaide was het plots 5-3, dus ik was een beetje in de war. Maar ik wist voor mezelf dat ik me echt moest focussen tijdens de wedstrijd, want zij is een grote kampioene en ik weet dat ze op elk moment kan terugkomen."

Het verloop van de wedstrijd verandert niets aan de manier waarop Osaka haar idool Williams bekijkt. "Ik weet niet wat er op het veld gebeurd is, dus ik zal altijd de Serena herinneren van wie ik hou. Voor mij verandert er niks. Ze was heel aardig tegen mij aan het net en op het podium."

Dat ze vrijdag haar eerste grandslamtitel van haar carrière binnenhaalde, lijkt bij de Japanse overigens nog niet te zijn binnengedrongen. "Ik denk dat ik misschien over een paar dagen zal beseffen wat ik gedaan heb, maar voorlopig voelt het gewoon aan als elk ander toernooi."

bron: Belga