US Open - "Ik was ergens helemaal anders"

US Open - "Ik was ergens helemaal anders"

"Ik had geen fysieke problemen, het probleem was vooral mentaal. Ik was ergens helemaal anders." Zo reageerde de Belgische nummer één David Goffin (ATP 14) nadat hij dinsdag verrassend werd uitgeschakeld in de eerste ronde van de US Open. De 25-jarige Luikenaar verloor in vier sets (4-6, 7-5, 6-4 en 6-0) tegen de 19-jarige Amerikaan Jared Donaldson (ATP 122). Goffin had nochtans alle kaarten in handen om Donaldson te verslaan. Hij leidde zelfs met 6-4 en 4-2 tegen de tiener uit Rhode Island, maar daarna lukte niets meer. Goffin sloeg liefst zeventien dubbele fouten.

"Ik wist dat hij de bal goed speelt van beide kanten en dat hij zich verplaatst met een zekere lichtheid. Het was niet gemakkelijk om tegenstand te bieden. Ik voel me nu een beetje aan het eind van mijn Latijn", aldus een teleurgestelde Goffin.

De Luikenaar beëindigde met de nederlaag van dinsdag zijn reeks van mooie Grand Slam-resultaten van dit jaar. Hij haalde op elk toernooi minstens de achtste finales, en op Roland Garros zelfs de kwartfinales. Hij zal nu een extra inspanning moeten doen op de Aziatische toernooien om dit jaar in de top 10 van de wereldranglijst te eindigen.

Donaldson ontmoet in de tweede ronde de Serviër Viktor Troicki (ATP 32), die won van de Moldaviër Radu Albot (ATP 97).

bron: Belga