US Open - Goffin zal proberen om Federer uit zijn comfortzone te halen

US Open - Goffin zal proberen om Federer uit zijn comfortzone te halen

David Goffin (ATP 15) neemt het in de achtste finales van de US Open op tegen Roger Federer (ATP 3), vijf keer winnaar en twee keer runner-up op het hardcourt van Flushing Meadows. De Luikenaar zal proberen om de Zwitser "uit zijn comfortzone" te halen, zo verklaarde hij na zijn met 7-6 (7/5), 7-6 (11/9) en 7-5 gewonnen partij tegen de Spanjaard Pablo Carreno Busta (ATP 69). Tegen Federer verwacht Goffin "een compleet andere wedstrijd met veel meer variatie". "Federer beschikt over zoveel wapens in zijn spel. Het komt er op aan zich aan alles aan te passen, en dat is moeilijk", vervolgde Belgiës nummer één. "Ik moet mijn spel blijven spelen, maar ik moet dat tot in de perfectie doen, dat is alles. Wanneer hij in zijn comfortzone zit, kan er bijna niemand hem verslaan."

Goffin speelde negen keer eerder tegen Federer. Eén keer wist hij de Zwitser te verslaan. Dat gebeurde eind 2017 in de halve finales van de ATP Finals in Londen (2-6, 6-3, 6-4). In juni van dit jaar stonden de twee al tegenover elkaar op het gras van Halle. Daar hield Federer Goffin met 7-6 (7/2) en 6-1 van toernooiwinst.

Voor het derde jaar op rij staat Goffin in de achtste finales op Flushing Meadows, hij slaagde er nog niet in verder door te stoten.

bron: Belga