US Open - Elise Mertens had "geweldige ervaring" tegen Muguruza

US Open - Elise Mertens had "geweldige ervaring" tegen Muguruza

Elise Mertens (WTA 137) heeft maandag op de US Open een belangrijk moment beleefd in haar nog jonge tenniscarrière. Ze kwam dichtbij een stunt door een tijdlang overeind te blijven tegen de Spaanse Garbine Muguruza (WTA 3), om uiteindelijk in drie sets (2-6, 6-0 en 6-3) te verliezen. "Het was een geweldige ervaring", aldus de 20-jarige uit Leuven. Mertens liet de Spaanse zweten tijdens haar eerste wedstrijd in het finale klassement van een Grand Slam-wedstrijd. "Ik kon me geen beter Grand Slam-debuut voorstellen. Ik ben uiteraard een beetje teleurgesteld, want ik was niet ver verwijderd van een uitstekende prestatie, veel minder ver verwijderd dan ik had verwacht, maar ik heb een goede wedstrijd gespeeld", aldus Mertens. "Ik had me voorgenomen om op een ontspannen manier te spelen en ik denk dat ik daarin vrij goed ben geslaagd. De derde set was erg nipt, het scheelde niet veel. Maar goed, ze is niet voor niets de derde op de wereldranglijst."

Mertens zal New York na haar korte passage op de US Open verlaten met veel goede herinneringen en met een ervaring die haar in de toekomst zeker zal helpen. "Ik ga naar huis met een gevoel van voldoening. Ik was graag in New York en ik ben blij dat ik eindelijk voorbij de kwalificaties ben geraakt, nadat ik daar de vorige keren net niet in geslaagd was. Mijn volgende doel, tegen het einde van het jaar, is om dichter bij de top 100 te komen om, wie weet, deel uit te maken van de finale tabel van de Australian Open", aldus Mertens.

Muguruza verklaarde na de wedstrijd dat ze verrast was door de speelstijl van Mertens, die ze op voorhand niet kende. "Je vertrekt met een idee, maar je moet dat vaak aanpassen, aangezien je pas op het veld ziet hoe de tegenstander echt speelt", aldus de Spaanse, die toevoegt dat ze "zich niet herinnerde dat het zo warm en vochtig kon zijn" in New York.

De nummer 3 van de wereld stelt nog dat ze nooit in paniek was tijdens de wedstrijd, zelfs niet toen Mertens met een breakpoint 4-3 voor kwam te staan in de eerste set. "Zelfs als ze het moeilijk maakte voor mij, wist ik dat ik nog steeds een kans had. Het klopt dat de situatie delicaat was, maar ik heb gekozen om me te concentreren op wat ik moest doen om het volgende punt te winnen en het tij te keren. Als je in het verleden al ver bent geraakt in een groot toernooi, heb je sneller vertrouwen in jezelf", besluit Muguruza.

bron: Belga