US Open - Angelique Kerber door naar kwartfinales

US Open - Angelique Kerber door naar kwartfinales

Angelique Kerber heeft zich zondagavond betrekkelijk eenvoudig geplaatst voor de kwartfinales van de US Open. De Duitse nummer twee van de wereld won in het Arthur Ashe-stadion in twee sets van de Tsjechische Petra Kvitova (WTA 16): 6-3 en 7-5.

Kerber ging goed van start en sleepte de eerste set in slechts 31 minuten binnen. In de tweede set ging het tot 5-5 gelijk op. Bij het eerste matchpoint was het raak voor de Duitse, maar ze werd daarbij wel geholpen door Kvitova: die sloeg op het beslissende moment een dubbele fout.

Het is het beste resultaat voor Kerber sinds 2011 op de US Open, toen ze in New York de halve finales bereikte. Bij de vorige twee edities strandde ze in de derde ronde. In januari won Kerber de Australian Open in Melbourne.

In de kwartfinales neemt Kerber het op tegen de Italiaanse Roberta Vinci (WTA 8), die in 2015 de finale van de US Open verloor tegen haar landgenote Flavia Pennetta.

Indien Kerber de US Open wint, steekt ze Amerikaanse Serena Williams voorbij en wordt ze de nieuwe nummer één van de wereld.

bron: Belga