Universiteit onderzoekt Kardashians

Universiteit onderzoekt Kardashians

Op 26 november zullen de Kardashians uitvoerig besproken worden tijdens de academische conferentie op de Universiteit van Brunel in Londen. Het ‘Kimposium', dat verwijst naar de bekendste dochter van de familie, Kim, zal inzicht geven in de manier waarop de Kardashians invloed hebben op de hedendaagse popcultuur, mode en schoonheidsidealen. «Je kan van hen houden of je kan hen haten, maar het is relevant om deze familie vanuit academisch perspectief onder de loep te nemen.», vertelt professor Meredith Jones die de conferentie organiseert. «Als ze hun mond openen, komt er misschien niet altijd iets zinnigs uit, maar tegelijk hebben ze een zeer grote invloed.»

Het symposium zal bestaan uit verschillende infosessies. Onder meer ‘Lichaamsidealen in de media: wat Kim Kardash ians vulva ons kan leren over het hedendaagse leven', ‘De complexiteit van de Kardashians: hoe schoonheid werkt in postfeministische neoliberale tijden' en ‘Kleuren en vormen: dit grote achterwerk heeft de wereld veroverd' zijn enkele van de thema's die besproken zullen worden.

Ook zal er een discussie geopend worden over rassen. De Kardashians zijn blanke vrouwen, maar zijn allen getrouwd met een man met een donkere huidskleur. Dat is volgens Meredith Jones nog steeds een groter taboe in de Verenigde Staten dan in het Verenigd Koninkrijk. Ook zal Caitlyn Jenner, die voordien als Bruce door het leven ging, uitgebreid geanalyseerd worden. Hij wordt gezien als ‘de bekendste transgender'.

Foto AFP / V. Macon