Universal kondigt album met herwerkte Johnny Hallyday hits aan

Universal kondigt album met herwerkte Johnny Hallyday hits aan

Universal Music brengt eerlang een album uit met herwerkte versies van enkele van de grootste hits die de Frans-Belgische oerrocker Johnny Hallyday heeft gescoord, zo heeft pdg Olivier Nusse van de platenmaatschappij woensdag tegenover radiozender Europe 1 een geheim project onthuld. Na de dood van Hallyday op 5 december 2017 werd het snel duidelijk dat fans niet op hun honger zouden blijven zitten. Zo verscheen er snel een postuum album onder de naam "Mon pays c'est l'amour". Maar bovenop kwamen er berichten dat er allerlei andere projecten zaten aan te komen om de legende levendig te houden.

Zo is er een tot nu toe geheim gebleven project van Universal, dat een groot deel van de catalogus van de zanger in bezit heeft, alsmede banden met de stem van Hallyday die soms perfect kunnen dienen voor een heropname. Uiteraard niet de stem, maar de arrangementen, beklemtoont Nusse.

Veel meer wou de platenbaas niet kwijt, tenzij dat er nieuwe arrangementen komen van sommige van zijn grootste hits. Soms symfonisch of akoestisch. Waardoor de liedjes een andere slagkracht krijgen.

bron: Belga