Unicef-ambassadrice Nafi Thiam wil kinderen aan onderwijs helpen

Unicef-ambassadrice Nafi Thiam wil kinderen aan onderwijs helpen

Vrijwillig Unicef-ambassadrice Nafi Thiam bundelt de krachten met Garnier België om kinderen in humanitaire noodsituaties aan onderwijs te helpen. "Voor mij is onderwijs super belangrijk. Het is de beste garantie voor een toekomst", zegt Thiam. "Zeker in crisisgebieden is het veel moeilijker voor jongeren om toegang tot onderwijs te krijgen. Daar wil ik aan mee helpen." Olympisch, Europees en wereldkampioene zevenkamp Nafi Thiam wil samen met Unicef en Garnier van onderwijs een van de grootste prioriteiten maken. "Het doel is al meerdere jaren om op onderwijs te concentreren. Het is daarom dat ik heel veel zin had om mee te doen, want voor mij is onderwijs super belangrijk", zegt Thiam. "Als we samenwerken om dezelfde boodschap te versterken, dan zal dat beter lukken dan wanneer ieder dat op zichzelf doet."

Nafi Thiam startte in 2017 haar samenwerking met Unicef als vrijwillig ambassadrice. Door haar gezicht aan het project te lenen, hoopt de atlete kinderen in noodsituaties een essentiële educatie te bieden. "Mijn bezoek aan de Unicef onderwijs- en sportinitiatieven in Libanon vorig jaar heeft me nog meer zin gegeven om een rol te spelen en te helpen waar ik kan", vertelt Thiam. "Onderwijs is ook een manier voor kinderen om hun land te helpen heropbouwen. Als we willen voorkomen dat ze een verloren generatie worden, moeten we hen opnieuw hoop geven in de toekomst."

Garnier steunt sinds 2017 Unicef om hulp te kunnen bieden in ontwikkelingslanden, maar pas in 2019 sloot ook Garnier België zich aan. Sinds 2017 heeft het bedrijf meer dan 3 miljoen euro gedoneerd om de acties van de VN-kinderrechtenorganisatie in Jordanië, Jemen, Bangladesh, India en in Mexico te ondersteunen. In 2019 werd voorlopig al 1,9 miljoen euro gedoneerd.

bron: Belga