ULB weigert nieuw examen aan door staking geblokkeerde studenten

ULB weigert nieuw examen aan door staking geblokkeerde studenten

De academische raad van de Franstalige ULB (Université libre de Bruxelles) heeft maandag het studentenvoorstel geweigerd om studenten, die door stakingsacties geblokkeerd werden, de kans te bieden later in de junisessie hun examen over te doen. Dat klaagt de studentenvertegenwoordiger (BEA) vandaag aan. Om pendelende studenten tegemoet te komen, zijn initiatieven genomen, onder meer een onthaalplatform tussen studenten ("Mon kot est ouvert"), carpooling en de opening deze week van plaatsen in studentenlogies.

In een mail van 27 mei vraagt ARES (Académie de Recherche et d'Enseignement supérieur) hogescholen studenten niet te bestraffen die als gevolg van de staking niet op hun examen geraken. BEA roept de ULB-instanties op oplossingen uit te werken, zoals vervangende mondelinge examens voor studenten die belet werden door gebrek aan transport.

De ULB raadt de professoren in mails aan flexibiliteit te tonen voor wie laattijdig aankomt, en aan afwezigen alternatieve oplossingen voor te stellen de dagen nadien. Voor problematische zaken zal een monitoring gebeuren, aldus ULB-woordvoerder Nicolas Dassonville. Voor de meeste probleemzaken zijn oplossingen tijdens de junizit gevonden. Slechts een "extreem kleine minderheid" zal de gemiste examens in tweede zit afleggen.

Met het oog op de aangekondigde algemene staking van 24 juni, zijn de examens dan verplaatst naar 25 en 27 juni.

bron: Belga