Uitkijken naar zomers weekend

Uitkijken naar zomers weekend

Deze namiddag wisselen opklaringen en stapelwolken elkaar af en en kan er hier en daar een bui vallen. De temperaturen stijgen tot 17 of 18 graden in de Hoge Ardennen en tot 22 graden in de Kempen. 's Avonds en 's nachts blijft het droog en verdwijnt de bewolking geleidelijk. Tegen het einde van de nacht vormen er zich lokaal nevel of enkele mistbanken. De minima dalen naar waarden tussen 5 en 10 graden, meldt het KMI. Morgen blijft het droog en begint de dag met veel zon en lokaal ook wat nevel of een paar mistbanken. In de loop van de dag schuiven er vanaf het westen hoge wolkensluiers over het land en ontwikkelen er zich in het binnenland onschuldige stapelwolken. De maxima schommelen tussen 18 of 19 graden in Hoog-België en 23 graden in het centrum van het land en de Kempen. 's Avonds en 's nachts blijft het droog en wordt het eerst helder, later schuift opnieuw sluierbewolking over het land. De temperaturen dalen naar waarden tussen lokaal 5 graden in de Ardennen en 11 graden aan zee.

Donderdag verwachten we na het snelle verdwijnen van het eventuele ochtendgrijs, droog, rustig en overwegend zonnig weer. De maxima liggen tussen 20 of 21 graden aan zee alsook in de Hoge Ardennen en 24 à 25 graden in het centrum van het land.

Vrijdag wordt het opnieuw zonnig en rustig met vorming van enkele onschuldige stapelwolken. Het wordt wat warmer met maxima van 21 tot 26 graden.

In het weekend krijgen we zomerweer met volop zon. Zaterdag liggen de maxima rond 25 à 26 graden aan zee en in de Ardennen en tussen 27 en 29 graden elders in het land. Zondag is het nog altijd zonnig en warm met maxima rond 26 à 27 graden in de Ardennen en rond 30 graden in Laag-België. Naar de avond toe is er kans op een lokale onweersbui.

bron: Belga