Uitglijden over bananenschil is nieuwste online trend

Als we tekenfilms en slapstick comedy films moeten geloven, is een bananenschil spekglad en levensgevaarlijk. Maar Amerikaanse tieners willen de proef op de som nemen en uittesten of je er echt over kan uitglijden. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Eerst testen de jongeren uit of de schillen echt zo glibberig zijn, om het resultaat vervolgens op sociale media te delen. Na de #IceBucketChallenge, de #CondomChallenge, de #Ducttapechallenge en de  #A4WaistChallenge, is er nu de #BananaPeelChallenge.

yall I tried to see if banana peels were rlly slipper like in cartoons & I slipped & tried 2 catch myself w/ a cup.. pic.twitter.com/6dvg5BlnHB

— jason oakes (@jaasonoakes) 27 maart 2016

Jason Oakes mag zich de trotse uitvinder noemen van deze ietwat idiote online uitdaging. Hij was de eerste die zijn filmpje online publiceerde en ondertussen is het al meer dan 86.000 keer geretweet. Verschillende tieners traden ook in zijn voetsporen en allemaal gingen ze onderuit door een bananenschil. Een beetje voorzichtigheid is dus wel op zijn plaats.

— annalise odegaard (@annaliseodegaar) 28 maart 2016

So there's this thing going around, so I decided try it too?? #bananapeelchallenge @lilliecrawford_ @jaasonoakes pic.twitter.com/0s7pprZG4I

— Kaden Kozlowski (@Destiny_kaden) 28 maart 2016

— alex hill (@Alextrevon) 28 maart 2016

— Amelia (@ameliagross0) 28 maart 2016