Uit koers gezette Moscon slaat mea culpa

Uit koers gezette Moscon slaat mea culpa

Gianni Moscon heeft zich gisterenavond in een videoboodschap verontschuldigd bij Elie Gesbert, de Franse renner van Team Fortuneo - Samsic aan wie hij eerder op de dag tijdens de vijftiende Touretappe een klap had verkocht. De 24-jarige Italiaan van Team Sky, de ploeg van gele trui Geraint Thomas en Chris Froome, bekocht zijn geste met de uitsluiting. "Ik wil mijn excuses aanbieden voor wat vandaag is gebeurd. Ik heb veel spijt van mijn actie", zegt Moscon, die na eerdere incidenten een kwalijke reputatie heeft in het peloton. "Ik wil mij persoonlijk verontschuldigen bij Elie Gesbert. Wat gebeurd is, is verkeerd. Ik heb het slechte voorbeeld gegeven en wil mij publiek verontschuldigen tegenover alle betrokkenen, mijn ploeggenoten en iedereen bij Team Sky en in de Tourkaravaan. Er zijn geen excuses."

Moscon verkocht Gesbert een klap omdat de Fransman kort na de start een vlucht van zijn ploeggenoot Warren Barguil wilde beschermen. "Zwaar agressief gedrag", zo omschreef de Tourdirectie na de finish het incident.

Teambaas Dave Brailsford zegt op de website van Sky de beslissing van de Tourorganisatie te respecteren. "Gianni is heel ontgoocheld over zijn gedrag en beseft dat hij iedereen heeft teleurgesteld, zichzelf, de ploeg en de Tour. We zullen dit met Gianni bespreken eens de Tour is afgelopen en zullen dan beslissen wat er zal gebeuren. Ik wil mij oprecht verontschuldigen bij Elie Gesbert en Team Fortuneo - Samsic voor dit onaanvaardbare incident."

Team Sky moet na de exit van Moscon de Tour volmaken met zeven renners. Vandaag staat in Carcassonne de tweede rustdag op het programma.

bron: Belga