UEFA start ticketverkoop EURO 2020

UEFA start ticketverkoop EURO 2020

De Europese Voetbalconfederatie UEFA is gisteren gestart met de eerste fase van de ticketverkoop voor EURO 2020. Voor 12 juli verkoopt de UEFA anderhalf miljoen tickets. Tijdens het eerste uur werden er 300.000 ticketaanvragen uit 109 verschillende landen geregistreerd, zo maakte de UEFA bekend. Een recordaantal van drie miljoen tickets wordt te koop aangeboden. Daarmee zal 82 procent van de beschikbare tickets naar fans gaan. Eén miljoen tickets voor in totaal 44 wedstrijden in de groepsfase en de achtste finales worden voor minder dan 50 euro aangeboden. Voor de halve finales en de finale in de Britse hoofdstad Londen zijn er 40.000 tickets goedkoper dan 100 euro beschikbaar. Het duurste finaleticket kost dan weer 945 euro.

De tweede verkoopfase begint in december, nadat de loting heeft plaatsgevonden. In april 2020 worden weer tickets te koop aangeboden, zodra via de play-offs de laatste vier deelnemers bekend zijn geworden.

Ter gelegenheid van het zestigjarig bestaan van het EK wordt de komende editie verspreid door Europa gehouden, in twaalf steden. Brussel viel af als speelstad na het gekibbel rond het Eurostadion. De halve finales en de eindstrijd van het EK gaan door in het Wembleystadion in Londen.

bron: Belga