UEFA Nations League - Spanje vernedert vicewereldkampioen

UEFA Nations League - Spanje vernedert vicewereldkampioen

Spanje heeft dinsdag ook zijn tweede wedstrijd in de Nations League gewonnen. In Elche vernederde de formatie van de nieuwe bondscoach Luis Enrique vicewereldkampioen Kroatië. Het land dat in de finale van het wereldkampioenschap in Rusland van Frankrijk verloor ging nu met 6-0 onderuit.

Enkele dagen geleden had Spanje ook al Engeland, vierde op het WK, met 1-2 verslagen. Spanje zelf ging op de titelstrijd van afgelopen zomer al in de achtste finale onderuit, na strafschoppen tegen het gastland.

Tegen Kroatië leidde Spanje halfweg al met 3-0. Eerst kopte Saul fraai raak. Daarna schoot Marco Asensio er twee in. Bij de 3-0 deed hij dat via de rug van doelman Lovre Kalinic, die het doelpunt daarom formeel op zijn naam kreeg. Na de hervatting scoorden Rodrigo, Sergio Ramos en Isco.

Engeland herstelde zich van de nederlaag tegen Spanje door dinsdag Zwitserland in een vriendschappelijke wedstrijd met 1-0 te verslaan. Marcus Rashford scoorde in de 54e minuut. In de Nations League had Zwitserland, dat in de groep van de Rode Duivels zit, afgelopen vrijdag IJsland nog een 6-0 nederlaag toegediend.

.

bron: Belga