UEFA Nations League - Roberto Martinez looft de mentaliteit van zijn Rode Duivels

UEFA Nations League - Roberto Martinez looft de mentaliteit van zijn Rode Duivels

Roberto Martinez had dinsdag na de 0-3 zege in IJsland veel lof voor de mentaliteit van zijn Rode Duivels. "Hun wil om te winnen is ongelooflijk groot", verklaarde de bondscoach. "Ze gaan gewoon door op het elan van het WK. Ze winnen in Schotland en hier in Reykjavik, zonder ook maar één doelpunt te incasseren. De drang om iets te realiseren is erg groot." "In het begin van de wedstrijd deed IJsland ons pijn. Maar we hebben dat als een team doorstaan, als een team verdedigd en gewacht tot de storm ging liggen. Ons eerste doelpunt vereenvoudigde de zaken."

Twintig minuten voor tijd haalde Martinez Yannick Carrasco naar de kant voor Nacer Chadli. "Ik heb voor elke positie drie spelers. Carrasco zit nog ver van zijn beste vorm. Zijn dribbels komen er nog niet helemaal uit, maar hij werkt hard om weer beter te worden. Carrasco blijft een belangrijke speler voor ons. Hij creëert veel ruimte voor zijn teamgenoten, maar zijn inbreng zou nog groter kunnen zijn."

Over de prestatie van Youri Tielemans, zowel tegen Schotland als IJsland titularis, was Martinez wel heel tevreden. "Hij heeft de voorbije twee jaar veel progressie gemaakt en heeft alle kwaliteiten om een belangrijke pion te worden in het team. Ik werk heel graag met hem samen, hij is technisch heel begaafd, kan zowel rechts als links perfect een korte of lange pass afleveren."

.

bron: Belga