UEFA Nations League - Italië en Polen delen de punten

UEFA Nations League - Italië en Polen delen de punten

Italië en Polen hebben vrijdagavond 1-1 gelijkgespeeld op de openingsspeeldag in groep 3 van divisie A van de UEFA Nations League. Italië kon in Bologna dus nog geen echte revanche nemen voor zijn gemiste WK. Het doelpunt van WK-ganger Polen kwam er na 40 minuten, op naam van Napoli-middenvelder Piotr Zielinski. Jorginho maakte twaalf minuten voor tijd gelijk van op de stip, na een overtreding van Jakub Blaszczykowski op Federico Chiesa. Het derde land in groep 3 is Portugal, dat vrij was op de eerste speeldag.

Ook twee andere WK-deelnemers kwamen vrijdag in actie. In groep 2 van divisie B won Rusland, de organisator van het afgelopen WK, met 1-2 bij Turkije. WK-sensatie Denis Cheryshev (13.) opende al vroeg de score, Serdar Aziz (41.) wist nog voor de rust gelijk te maken. Artem Dzyuba (49.) besliste de wedstrijd meteen na de rust. In groep 4 van divisie C ging WK-deelnemer Servië met 0-1 winnen bij Litouwen, na een benutte strafschop van Dusan Tadic (38.). In dezelfde groep bleven Roemenië en Montenegro steken op 0-0.

In groep 1 van divisie C klopte Albanië Israël met 1-0. In groep 3 van divisie D tot slot eindigde Azerbeidzjan-Kosovo op 0-0, de Faeröer wonnen met 3-1 van Malta.

De winnaar van elke poule in iedere divisie plaatst zich voor de halve finales, de uiteindelijke winnaar van elke divisie plaatst zich voor Euro 2020. De winnaar van iedere poule (behalve in divisie A) stijgt een divisie, de laatste van elke poule (behalve in divisie D) degradeert naar een lagere divisie.

bron: Belga