UEFA Nations League - Eden Hazard: "We willen als eerste die nieuwe trofee winnen"

UEFA Nations League - Eden Hazard: "We willen als eerste die nieuwe trofee winnen"

Eden Hazard gaat de annalen in als de eerste Belg die scoorde in de Nations League. Vanop de strafschopstip zette de kapitein de Rode Duivels in de 29e minuut op weg naar een 0-3 zege in IJsland. "Dit is een nieuwe trofee en we zouden die maar al te graag als eerste winnen", reageerde de sterspeler van Chelsea. "We gaan er alles aan doen en proberen elke match te winnen. Daarna is het EK het volgende doel. Ook daar willen we zover mogelijk geraken."

"Er zijn nog zaken die kunnen verbeteren, maar we hebben hier al een mooie prestatie geleverd", vond Hazard. "We beseften heel goed dat het hier niet makkelijk zou worden. De zege is verdiend. Romelu scoorde twee keer, dat is goed voor zijn vertrouwen. En we slikten geen doelpunt, dus ook defensief zit het snor."

"Momenteel loopt alles goed", beaamde Romelu Lukaku. "We hebben met dit team een zeker niveau bereikt. We creëren veel kansen. Voor mij komt het er dan op aan om op het juiste moment op de juiste plaats te staan en de bal in het doel te leggen."

"Zo kort na het WK is dit een nieuwe uitdaging. In Rusland hadden we pech tegen Frankrijk. Deze Nations League is een mooie kans om nog beter te doen. We weten dat er over twee jaar weer twee nieuwe kansen op een trofee zijn en we willen nog beter worden, zodat we die ook kunnen winnen. Iedereen beschouwt ons als één van de beste teams van de wereld. Nu is het aan ons om te bewijzen dat we ook prijzen kunnen pakken."

Recent liet Lukaku verstaan dat hij al na het EK van 2020 een punt zal zetten achter zijn interlandcarrière. "Daar wil ik nu niet aan denken, ik heb gezegd wat ik gezegd heb en zal dat later nog wel verduidelijken. Nu wil ik genieten van deze momenten met het nationale team. Collectief zijn we ijzersterk, mijn persoonlijke keuzes zijn minder belangrijk dan het team. Zolang ik voor België speel, doe ik dat met veel plezier en geef ik het maximum voor mijn land."

"Als Romelu wil stoppen, ga ik hem zelf thuis ophalen, hij woont niet te ver van mij" schertste Vincent Kompany. "Ik zou me over Romelu geen zorgen maken. We hebben zoveel persmomenten en kunnen ons al eens vergissen. Volgens mij was het een grap, ik heb er alleszins eens goed om gelachen."

Over de prestatie tegen IJsland was Kompany tevreden. "De eerste vijftien minuten waren moeilijk, maar we hebben ons vlot kunnen aanpassen en de wedstrijd onder controle kunnen nemen. Dat is positief. Het is niet dat we in het begin niet geconcentreerd waren, eerder verrast. Het liep een beetje anders dan wat we verwacht hadden en we hebben goed gereageerd. Dit is een mooie prestatie. Door die 6-0 tegen Zwitserland is de perceptie plots veranderd, maar IJsland is nog altijd een groot voetballand."

"We hebben nog maar eens getoond tot wat dit België in staat is", verklaarde Thomas Meunier. "Het eerste kwartier hadden we het knap lastig, maar beetje bij beetje kregen we grip op de wedstrijd. We brachten mooi voetbal, hadden veel balbezit, toonden veel wilskracht. Net als tegen Schotland bleven we tot het einde hoog druk zetten. Dat dit een officiële wedstrijd was, maakte de inzet wat hoger, maar veel veranderde het niet. Het is al jaren zo dat we al onze wedstrijden willen winnen, vriendschappelijk of niet."

.

bron: Belga