Uber voor helikopters brengt reiziger in stijl naar de luchthaven

Uber voor helikopters brengt reiziger in stijl naar de luchthaven

In New York kunnen de inwoners via een  nieuwe applicatie Gotham Air een helikopter bestellen. De dienst vliegt nu enkel van Manhattan naar twee luchthavens: JFK of Newark. De reiziger zal met de app binnen de zes minuten op zijn bestemming zijn. De prijs voor een enkele vlucht is 219 dollar (194 euro).

De dienst is nu enkel beschikbaar tussen 8 uur 's ochtends en 8 uur 's avonds. Toch wil CEO Tim Hayes dit uitbreiden. Op langere termijn wil hij de dienst zelfs 24 uur beschikbaar maken. Tevens gaat een vlucht enkel door wanneer er vier passagiers aanwezig zijn. In de helikopter mogen maximum zes passagiers. Via een kleurenwerking maakt de applicatie duidelijk of er nog passagiers nodig zijn voor een bepaalde vlucht. Tim Hayes legt uit: 'Het doel is om zo snel mogelijk voor elk uur een groene of een beschikbare vlucht te hebben. Zodat je snel kunt zien welke vlucht nog mogelijk is en waar er nog stoelen vrij zijn. Zo heb je een helikopter binnen de 10 minuten.

De vluchten voor donderdag 12 februari:

De helikopters worden bestuurd door gecertificeerde piloten. Zij bieden helikopterdiensten aan in New York. Wanneer een vlucht niet doorgaat door het slechte weer zorgt Gotham Air voor een andere oplossing. Zo stelt het bedrijf luxueuze voertuigen ter beschikking  zoals de Tesla. 'Je zult geen auto moeten delen met vreemden en we kunnen je overal afzetten in Manhattan. Zo geraakt u toch tijdig op uw bestemming', beschrijft de website van Gotham Air.