'Uber voor begrafenissen' voorgesteld in Rusland

'Uber voor begrafenissen' voorgesteld in Rusland

'Umer', Russisch voor 'gestorven', heeft de mosterd gehaald bij taxidienst Uber. Maar in plaats van een rit in een taxi, kunnen gebruikers met deze app onder andere een lijkwagen bestellen. Nieuwssite Lenta.ru rapporteert dat Umer specifiek ontworpen is om te helpen bij het organiseren van een begrafenis.

Het programmaatje helpt dus niet met het verlies te verwerken, maar wel met de praktische zaken bij een sterfgeval. Volgens de website van Umer moeten gebruikers de naam, overlijdensdatum, religie en adres van de overledene ingeven. Vervolgens geeft de app een overzicht van lokale begrafenisondernemers en de mogelijke soorten diensten, grafzerken ... Daarnaast krijgt de gebruiker ook advies over de paperassen die moeten worden ingevuld.

De lancering van Umer zou over twee maanden plaatsvinden, maar volgens BBC News zijn de meeste Russen niet onder de indruk. Sommigen trekken het hele idee in het belachelijke. Mensen die wel gecharmeerd zijn door het concept, vinden de woordspeling in de naam dan weer ongepast.