Uber protesteert door 15.000 e-mails af te leveren met paard en kar

Betogingen tegen Uber zijn schering en inslag, maar de taxidienst kent het klappen van de zweep ook. In de Australische deelstaat Queensland heeft het internetbedrijf immers uitgepakt met een ludieke actie, nadat ridesharing-diensten er verboden werden.  
door
Kevin
Leestijd 2 min.

Een nieuwe wet heeft taxidiensten in de Australische deelstaat Queensland drastisch aan banden gelegd. Chauffeurs die niet voldoen aan de reglementen kunnen nu een boete krijgen tot 1.500 euro. De beheerder van illegale taxidiensten kan zich aan een boete verwachten tot 15.000 euro.

De nieuwe maatregelen rijden niet enkel tegen de kar van Uber, ook heel wat gebruikers zijn duidelijk misnoegd. Nadat Uber een formulier opstelde om een klacht in te dienen bij parlementsleden, stuurden meer dan 15.000 gebruikers een e-mail. Enkele dagen later kregen inzenders hun elektronische post teruggestuurd. De voorzitter van het parlement van Queensland bevestigde aan Brisbane Times dat er bewust een filter werd ingesteld om de mails tegen te houden.

"Jammer genoeg werden duizenden mails doelgericht geblokkeerd door het parlement en kwamen ze niet aan. Om ervoor te zorgen dat de stemmen van mensen die gebruik willen maken van ridesharing-diensten gehoord wordt, leveren wij deze mails vandaag met de hand af aan het kantoor van de minister-president", liet regiomanager Sam Bool weten aan Mashable.

Met paard, kar en enkele overvolle postzakken trokken de vertegenwoordigers van Uber naar de ambtswoning van Annastacia Palaszczuk, de minister-president van Queensland.

.@Uber delivers 15000+ letters from users to @AnnastaciaMP - the vehicle of choice: a horse & cart @7NewsQueensland pic.twitter.com/PIZqWC67Q9

— Simon Love (@SimoLove) 3 mei 2016

Foto AFP / M. Ralston