Uber-CEO excuseert zich na uitbarsting

Uber-CEO excuseert zich na uitbarsting

De verontschuldiging is een reactie op een video van het incident. Op de beelden is te zien hoe de Uber-CEO als passagier begint te discussiëren met de chauffeur over dalende ritprijzen van de taxidiensten. Al snel mondt de situatie uit in een verhitte woordenwisseling waarbij, de topman de chauffeur uitscheldt.

Sorry

Nu toont de bedrijfsleider berouw. "Zeggen dat ik me schaam is een extreem understatement", aldus Kalanick op de website van Uber. "Mijn job als leider is om te leiden en dat begint bij mezelf te gedragen op een manier waar iedereen trots op kan zijn. Dat is niet wat ik gedaan heb en kan niet verklaard worden." Vervolgens zegt hij hulp te zoeken bij zijn leiderschap en biedt hij zijn diepste excuses aan tegenover de chauffeur en het hele Uber-team.

Onder vuur

Het is niet de eerste keer dat het hoofd van de organisatie in moeilijkheden komt door gebrekkig leiderschap. Onlangs kreeg Kalanick nog een claim van seksuele intimidatie binnen het bedrijf naar zijn hoofd geslingerd. Kalanick besloot daarop een onderzoek in te stellen.

Uber werd recentelijk ook aangeklaagd door Googles moederbedrijf Alphabet, wegens het stelen en gebruiken van geheime bedrijfsinformatie.