Twitteraars kunnen nu zelf kiezen wie op hun berichten kan reageren

Twitter heeft een functie toegevoegd waardoor gebruikers kunnen limiteren hoeveel mensen reageren op hun tweets. Daardoor krijgen twitteraars meer controle over de gesprekken op hun profielpagina, en stellen ze zich minder bloot aan trollen en ander misbruik.
door
Xavier
Leestijd 1 min.

Twitter heeft de afgelopen maanden heel wat kritiek gekregen over de vele trolls die op de microblogsite actief zijn en neemt maatregelen om daar iets aan te veranderen. Een daarvan is dat gebruikers voortaan kunnen kiezen welke mensen op hun tweets kunnen reageren. Zo zouden ze de toon van de conversaties op hun pagina beter kunnen sturen.

Liken en retweeten kan nog steeds

Alle gebruikersaccounts, waaronder die van beroemdheden, regeringsfunctionarissen en politici, kunnen nu terwijl ze een tweet opstellen aangeven wie daarop een reactie mag geven. Er is keuze uit drie groepen mogelijk: iedereen, alleen mensen die een gebruiker zelf volgt of mensen van wie de gebruikersnaam in de tweet genoemd wordt.

Het platform, dat de functie sinds mei aan het testen was, voegt eraan toe dat iedereen nog steeds alle tweets een like kan geven en retweeten. Maar een reply is dus niet mogelijk als de gebruiker de nieuwe functie heeft ingesteld.