Twitter dumpt favoriet-sterretje voor like-hart

Twitter heeft zijn alom bekende ster vervangen door een hart. Hierdoor kan je een tweet niet meer als favoriet opslaan, maar wel 'liken'. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Twitter gaat hiermee dezelfde richting uit als Instagram en Facebook, die respectievelijk een hartje en like-knop hebben. Deze verandering kwam er op vraag van investeerder Chris Sacca, die via zijn bedrijf Lowercase Capital een flinke vinger in de pap heeft bij de sociaalnetwerksite. Volgens hem zou het symbool van een hartje twitteraars aanmoedigen vaker gebruik te maken van de berichtendienst.

"We willen Twitter toegankelijker maken voor alle gebruikers. De ster was soms verwarrend, zeker voor nieuwkomers. Het kan zijn dat je veel dingen leuk vindt, maar dat betekent niet dat al deze dingen ook je favorieten zijn", schrijft de site op haar blog. "Een hartje is een universeel symbool dat je kan linken aan een grotere groep van emoties dan het sterretje."

Verschillende reacties op Twitter tonen echter aan dat veel twitteraars het initiatief niet meteen een warm hart toedragen. De hashtags "TwitterHeart en #BringBackStars waren zelfs een tijdje trending.