Tweelingzus redt na de geboorte het leven van haar zus in couveuse. Hoe vergaat het hen 18 jaar later?

Tweelingzus redt na de geboorte het leven van haar zus in couveuse. Hoe vergaat het hen 18 jaar later?

Op 17 oktober 1995 werden Kyrie en Brielle geboren in het Memorial Hospital van Worcester in Massachussets. De tweeling werd 12 weken te vroeg geboren en woog amper 1 kilo.

Ze werden na de geboorte elk afzonderlijk in een couveuse gelegd. Kyrie maakte het goed, maar Brielle was een stuk zwakker. Na drie weken verergde de situatie. Brielle had een tekort aan zuurstof en haar hart klopte onrustwekkend traag. De medische wereld wist niet goed wat er aan de hand was met Brielle en de vooruitzichten waren niet rooskleurig.

Gelukkig besloot een verpleegster van het ziekenhuis de regels van het ziekenhuis aan haar laars te lappen. Ze legde beide baby's in dezelfde couveuse. Toen Kyrie met haar zus herenigd was, legde ze haar armpje over haar zwakke zus heen. Het hartritme van Brielle stabiliseerde en het kind was gered. Een fotograaf legde de omhelzing vast en het beeld ging de wereld rond.

18 jaar later zijn beide meisjes uitgegroeid tot gezonde jonge dames. Ze hebben een gewoon dagelijks leven met het verschil dat ze al wereldberoemd waren toen ze hun ogen nog niet open hadden gedaan. Dit verhaal zorgde voor een ommekeer in de manier waarop te vroeg geboren baby's behandeld worden in het ziekenhuis. Sinds Kyrie en Brielle worden premature baby's tezamen in de couveuse gelegd.

http://www.youtube.com/watch?v=0YwT_Gx49os