Tweeling reuzenpanda's Bao Di en Bao Mei gedoopt

Tweeling reuzenpanda's Bao Di en Bao Mei gedoopt

De twee pandaberen werden meteen na de geboorte voorlopig 'Baby girl' en 'Baby boy' genoemd, maar gaan voortaan dus als Bao Di en Bao Mei door het leven, wat kleine broer en kleine zus van Tian Bao betekent.

Facebook

De moeder, Hao Hao, bracht op 8 augustus eerst een mannelijke reuzenpanda van 160 gram ter wereld en enkele uren later een vrouwelijk jong van 150 gram. Ze wegen ondertussen meer dan 5 kilo en verkeren in goede gezondheid. De tweeling is het tweede en derde jong van vader Xing Hui en moeder Hao Hao, allebei 10 jaar oud. Ze kwamen in 2014 in Pairi Daiza aan. Hun eerste jong, Tian Bao, werd op 2 juni 2016 in het park in de provincie Henegouwen geboren.

De zowat 74.000 volgers van Pairi Daiza op Facebook werden betrokken bij de keuze van de namen. Ze konden kiezen uit een reeks namen die de ambassadeur van China had voorgesteld.

Valse zwangerschap

Het park herinnerde er aan dat Pairi Daiza deelneemt aan programma's om het voortbestaan van de reuzenpanda te vrijwaren. De stichting Pairi Daiza financiert voorts onderzoek waaraan de Universiteit Gent meewerkt en dat bedoeld is om een test te ontwikkelen waarmee wetenschappers overal in de wereld een 'echte' van een 'valse' zwangerschap bij de reuzenpanda kunnen onderscheiden, of de periode waarin een vrouwelijke panda loops is.

Meest gelezen
 1. grafzerkthumb

  Vrouw plaatst ‘ongepaste’ boodschap op grafzerk van haar overspelige man: «Dat is wie hij was»

 2. gorillathumb

  Dierentuinbezoekers gechoqueerd wanneer gorilla’s plots wel héél intiem moment beleven (video)

 3. lauratempthumb

  ‘Temptation’-verleidster Laura deelt gewaagde foto: «Wow, knapperd!»

 4. nathan-dumlao-71u2fOofI-U-unsplash

  Geen twijfel meer mogelijk: koffie is goed voor je gezondheid

 5. williethumb

  Doodsoorzaak van ‘Sex and the city’-acteur Willie Garson bekend