Tweeling babypanda's overleeft eerste maand

Tweeling babypanda's overleeft eerste maand

In het Chinese Chengdu zijn vorige maand twee panda's geboren. Het paar is het eerste dat dit jaar ter wereld kwam en overleefde de eerste maand achter de schermen.

Op een video is te zien dat de welpen al van een roze vacht naar een meer zwart-witte zijn gegaan. De broers wogen bij de geboorte 104,9 en 110,7 gram, maar zit nu al aan een gezonde 852 en 844 gram. Op het filmpje kan je moeder Zhi Zhi zien, die de twee in bescherming neemt.

De faciliteit in Chengdu, de hoofdstad van de provincie Sichuan in Zuidwest-China, is de voornaamste in het behoud van deze dieren. Zhi Zhi groeide hier ook op.

Borstvoeding

Eerst moesten de panda's melk drinken van andere vrouwelijke soortgenoten. Maar eens de moeder klaar was om borstvoeding te geven, mochten beide pluizenbolletjes naar hun mama terugkeren.

Panda's zijn een beschermde diersoort in China en de populatie blijft onder de 2.000 in het wild. In gevangenschap hebben deskundigen echter al 400 soortgenoten opgevoed, waarvan sommigen langzaam weer in het wild worden vrijgelaten.