Tweejarig jongetje werd als vermist opgegeven maar bleek niet te bestaan

Tweejarig jongetje werd als vermist opgegeven maar bleek niet te bestaan

Als kinderen vermist of ontvoerd worden, is de kans niet hoog dat de autoriteiten het kind levend terugvinden. Als kinderen in het niets verdwijnen, ziet het er zelfs helemaal niet goed uit. Natuurlijk is dat afhankelijk van een aantal variabelen en factoren. Een belangrijke factor is dat de vermiste persoon wel daadwerkelijk bestaat...

The Guardian meldde donderdag een werkelijk verontrustende geval van fraude. Iemand gaf een 2-jarige jongen op als vermist en de autoriteiten waren een onderzoek gestart om de jongen te vinden. De vrouw die de ontvoering gemeld had, zei dat ze de jongen laatst gezien had bij de supermarkt en dat zijn ouders onlangs gescheiden waren.

Toen het onderzoek vorderde, merkten de autoriteiten dat er incosistenties optraden in het verhaal en ze begonnen te vermoeden dat het om een misselijke grap ging.

Officier van justitie Eric Mazaud zei: "Het onderzoek was lang en ingewikkeld, maar we kunnen nu met zekerheid zeggen dat de jongen Chayson nooit heeft bestaan, net als zijn vader en moeder. Helaas is dit een verhaal dat steeds vaker voorkomt. Iemand heeft besloten om valse Facebook-accounts te maken, foto's te maken en om valse rekeningen te openen zodat deze mensen echt lijken."

Het brein achter de grap is momenteel in hechtenis genomen voor haar krankzinnig gedrag. Ze wordt geconfronteerd met een gevangenisstraf van maximaal zes maanden en een boete van ongeveer 7500 euro.