Tweede ruiker voor Cavendish

Tweede ruiker voor Cavendish

Het begin van de Tour de France staat altijd garant voor sprintetappes en dit jaar is dat niet anders. De derde rit, van Granville naar Angers, was vrijwel biljartvlak en kende enkel in de laatste hectometers een stijgend verloop. Een opdracht op maat van de machtsprinters en zo rijden er wel een paar rond in het Tour-peloton.

Snipperdag

Niemand gaat graag werken op een maandag en wielrenners zijn daarop geen uitzondering, zo blijkt. Het hele peloton leek een snipperdag te willen nemen en bleef in de eerste kilometers braaf in het zadel zitten. De enige renner met toch wat zin voor avontuur was Armindo Fonseca. De Breton ging er op meer dan 100 kilometer voor de streep alleen vandoor. Zijn voorsprong liep al snel uit tot meer dan 11 minuten. Fonseca, die van pure eenzaamheid zelf een babbeltje deed met de cameraman, kreeg voor de laatste 75 kilometer het gezelschap van zijn landgenoot Thomas Voeckler, nog zo'n ongeleid projectiel.

Kattensprong van Cavendish

Het duo gaf de Fransen voor de buis iets om naar te kijken, maar was voor de rest niet meer dan een speelbal voor het peloton. Iets meer dan 8 kilometer voor de finish zat de calvarietocht erop en kon de voorbereiding voor de onvermijdelijke sprint beginnen.

Door de bochtige eindfase wilden de grote namen al vroeg vooraan zitten, wat het tempo snel de hoogte injoeg De Belgische ploegen Lotto-Soudal en Etixx-Quick Step staken het meest hun neus aan het venster, maar zoals dat zo vaak gebeurd, profiteerde een ander van het harde werk. Marc Cavendish, de pocketsprinter van het Isle of Man, wurmde zich in juiste positie en timede zijn sprong perfect. Hij zette zich naast Greipel en gooide zich op de finishlijn nog voor hem. Edward Theuns strandde opnieuw op een verdienstelijke vijfde plek. In het algemeen klassement veranderde er niets, waardoor Peter Sagan vandaag opnieuw in het geel start.